Hoitomuodot

Suomessa kraniosakraaliterapia, reiki energiahoito, qigong ja taichi kuuluvat täydentävien hoitomuotojen piiriin. Näiden hoitomuotojen yhteinen lähtökohta on ihmisen näkeminen mielen ja kehon kokonaisuutena.
Fyysisten vaivojen helpottamisessa kraniosakraaliterapia ja reiki auttavat esimerkiksi stressin purkamisessa sekä lihasjännitysten, kipujen ja epämukavuustilojen poistamisessa.
Paranemisprosessin tukena ovat qigong harjoitteiden ja taichi’n liikesarjojen energiatasoja ja keskittymiskykyä kohottavat metodit. Tarkastelemalla henkilön koko historiaa voidaan usein paikantaa ongelmien juurisyyt, jotka hoitamalla koko terveys paranee.


Kraniosakraaliterapia
Kraniosakraaliterapia on kevyt käsin tehtävä, kokonaisvaltainen ja turvallinen hoitomuoto, jonka avulla voidaan tukea kehon kraniosakraalijärjestelmän tasapainoa. Kraniosakraalijärjestelmä koostuu aivoista ja aivojen jatkeena olevasta selkäytimestä, näitä suojaavista kalvoista, aivoselkäydinnesteestä sekä kalvoihin kontaktissa olevista kallon luista ja ristiluusta.
Kraniosakraalijärjestelmään vaikuttamalla tuetaan myös keskushermostoa, mikä puolestaan ohjaa kaikkia kehomme toimintoja. CST:llä onkin tämän vuoksi perusteellinen vaikutus muun muassa tuki- ja liikuntaelimistöön sekä umpieritys-, immuuni- ja ruoansulatusjärjestelmiin.
Kraniosakraalijärjestelmän tasapainottaminen kohentaa yleistä terveyttä ja hyvinvointia keskushermoston vapautuessa toimimaan optimaalisella tasolla.

Reiki
Reiki on muinaisilta ajoilta peräisin oleva luonnollinen parannusmenetelmä. Tohtori Mikao Usui (1865-1926) ”löysi” sen uudelleen, hienosääti sen ja toi sen nykyaikaan Japanissa 1920-luvun alussa. Tohtori Usui käytti tätä menetelmää fyysisten, emotionaalisten ja henkisten sairauksien hoitoon sekä yleisen hyvinvoinnin edistämiseen ja ylläpitämiseen. Reikihoidossa käytetään kevyttä kosketusta kehon eri puolilla. Hoito vaikuttaa koko fyysiseen kehoon ja sitä kiinteästi ympäröivään energiakenttään.
Reikihoitoa käytetään monenlaisiin ongelmiin. Se voi tukea meneillään olevaa lääketieteellistä hoitoa, täydentää muita hoitomuotoja tai vauhdittaa esimerkiksi leikkauksesta toipumista. Omassa työssäni olen nähnyt sen harmonisoivan vaikutuksen shokista ja kivusta toipumisessa, haavojen nopeammassa paranemisessa sekä stressioireiden ja unihäiriöiden helpottamisessa.

Tai Chi

Helen Liang

QiGong
QiGong on menetelmä, joka perustuu kokonaisvaltaisen elämän teorian ja käsitteen perustalle. Olennaisena osana ikiaikaista perinteistä kiinalaista lääketiedettä sitä käytetään ennen kaikkea ennaltaehkäisevänä itsehoitona mutta myös itseparantamiseen.
Gigong’in peruselementtejä ovat oikea hengitys, täsmällinen liike, keskittynyt mieli - ja hymyileminen. Näitä harjoittamalla keho-sydän-mieli -yhteys vahvistuu, ja voimme elää ja toimia parhaalla mahdollisella kapasiteetilla.